The design inspiration for Zimmer’s Australian Head Office was influenced by the products the musculoskeletal health care provider manufactures.

Relocating from an existing workspace the client occupied for over a decade provided an opportunity for dramatic change and growth.

The physical environment reflected the cultural developments Zimmer had initiated over the years. The ultimate goal for the project was to create a workspace that encouraged and enabled cross pollination and increased interaction within interdepartmental teams.

The commercial building comprised of two work floors and one warehouse level which plays home to the onsite joint replacement assembling, packing and logistics. The new space encourages these physically separated teams to move, communicate and congregate together. During the design process, a cross section of the management team were involved in the decision making process through participating in workshops. The message extracted from these workshops; Zimmer’s office must reflect the nature of their work, reinforcing their position as leaders in their market.

yah
yah

The physical environment was designed by drawing inspiration from the products Zimmer manufacture and provide; sculptural and almost futuristic forms are displayed as artwork throughout the front of house spaces.

  • Please enter your details for full access to our downloadable content