Agile and vibrant, an urban oasis for connective's new head office.

The new Head Office accommodates 145 staff on level 20 of the office tower at 567 Collins Street and is the second project that Gray Puksand has completed for the mortgage aggregator. We explored the theme of an urban oasis within the city creating a workplace that promotes the health and wellbeing of staff. Connective’s eight sub-brands are represented in the multi-coloured feature wall of the lift lobby and in bright colours
used throughout the workspace.

The plan incorporates transparent open spaces that allow for group activities and play while pockets of built forms within the workspace encourage individuality and create neighbourhoods in the larger floor plate. Each neighbourhood will develop its own subculture to reflect the Connective brands while green planting throughout adds an element of biophilic design and a direct connection to nature.

yah
yah

“Even the vinyl floor in the breakout space is laid like paving you would see in an urban park.”

Nik Tabain
State Partner, Gray Puksand

Strategic recesses in the ceiling allow for blocks of colour, suspended planters and yellow pendants that link the Town Hall with the staff breakout area. This zone is called the Playground and contains picnic tables, a pool table, green tiered stadium seating, putting green, deck chairs, lounge seating and a kitchen.

  • Please enter your details for full access to our downloadable content