Refurbishment of a heritage listed Foy and Gibson building in Collingwood into an innovative vertical design school.

We provided full design consultancy services to LCI including wayfinding strategy, integrated signage design and heritage interpretive environmental graphic design solutions that aligned with the architecture and the LCI brand.

The challenge of this project was navigating students, teachers and visitors over five split-levels of learning spaces around the internal atrium with circular navigation and dead end spaces.

We responded to this by using a decision point strategy, providing the user with directional information at their decision point to not overwhelm them with superfluous and confusing information.

Materials recycled from site were re-purposed where possible in the signage fabrication to add integrity to the design. Original photography and catalogues were sourced – filters applied and printed on film to be applied to glazing – creating a narrative and sense of place.